Nova Instagram funkcija

Instagram je predstavio novu funkciju za korisnike, sada imate mogućnost da u okviru vaše Instagram biografije ( BIO) postavite vaš hashtag i linkove ka profilu. Ova novina na Instagramu vam pruža mogućnost da na vašem ličnom ili biznis nalogu predstavljanjem hashtag-ova i linkova u vaš bio jasnije predstavite vaš biznis .

Sada kada kucate znak @ ili  znak # sa tekstom postavićete link na vašem profilu. Kada posetioci kliknu na taj link on ih vodi  na neki drugi profil ili na hashtag page ( postove sa istim hashtag-om) .

Važno je naglasiti da će druga osoba ili biznis nalog čiji profil bude stavljen u biografiju moći da odluči da li da zabrani ili dopusti da drugi korisnik otvara njen link putem svog profila na Instagramu.

U poslednjih nekoliko meseci Instagram se fokusirao na hashtag-ove i pruža korisnicima priliku da istražuju njihova interesovanja putem hashtag-ova. Korisnici imaju mogućnost da zaprate hashtag-ove koje ih interesuju pa tako ste u kontaktu sa sadržajem koji je u skladu sa vašim interesovanjima, hobijima i slično.

Nakon toga u stories polju će se prikazivati neke od najzanimljivijih tema sa tim hashta-gom. Kao što je slučaj i sa pravim korisnicima, moguće je prestati sa praćenjem (unfollow) hashtag-a.

Dobro razmislite koji hashtag-ovi su relevantni za vaš biznis i gradite ih konstatno.

 

Vaši klijenti su na Instagramu budite i Vi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: