Instagram uvodi nove opcije

Od kada je Facebook preuzeo Instagram, broj korisnika ove mreže raste velikom brzinom. Svi smo svedoci razvoja Instagrama i uvođenja novih opcija u poslednjih nekoliko meseci, hajde da pogledamo koje novine nas očekuju u narednom periodu.

 

Nova opcija video chat

U narednom periodu Instagram donosi nove funkcije korisnicima jedna od njih je video chat. Ova nova funkcija će se koristiti klikom na dugme new camera u gornjem delu prozora direct message interfejsa  na Instagramu.

Prilikom video chat-a imaćete priliku da dodate nekoliko prijatelja i koristite grupni video chat ( max 4 osobe ).

 

Promene u explore sekciji

 

Instagram sekcija explore ( pretraga ) vam prikazuje sadržaj koji je baziran na osnovu vaših interesovanja i interakcija vaših prijatelja.

U narednom periodu Instagram će doneti redizanirani explore na kojoj će sva vaša interesovanja biti klasifikovana prema različitim temama. Buduće kasifikovane teme će vam omogućiti da dalje istražujete određene oblasti prema vašim interesovanjima i hobijima.

Primera radi ukoliko najćešće pretražujete na Instagramu putovanja, fotografe ili modu u gornjem delu explore sekcije pojaviće vam se date kategorije sa pomenutim ispisima, jednostavnim klikom možete detaljnije istraživati određenu temu.

 

Promene u stories sekciji

Facebook uvodi mogućnost da možete da podelite vaš Instagram stories direktno sa aplikacija (Spotify i GoPro ). Sa vremenom sve više aplikacija će podržavati ovu novu Instagram funkciju .

 

 

Kamera i novi efekti

Do sada na Instagramu su bili dostupni razni efekti i stikeri koji su dizajnirani od strane Instagrama, u narednom periodu Facebook otvara Instagram platformu za razvoj aplikacija. Nove efekte u Stories-u imaćete mogućnost da ispobate klikom na dugme “Try it on” .

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: